Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, nie mam typowej M4 produkcji jednej firmy lecz raczej tzw składaka, szlachetniej custom :) A problem mam w tym iż gdy zaczynam z niej strzelać często mam tak, że semi nie działa tak jak powinno (spust daje się nacisnąć jednak nie pada strzał, a czuć jakby był w połowie na safe, czyli jakby ocierało o ten dzyndzel od blokady w środku GB). Gdy przełączę na auto i oddam kilka strzałów po czym wrócę na semi, to daje rade strzelić losowo 1-10 i znowu taka maniana. Nie sądzę aby batka była za słaba bo auto idzie dobrze. Jedynych problemów doszukuje się w selektorze ognia bądź rozdzielaczu ponieważ wyjęte są z P&J jeszcze I gen. Choć może i winić nawet ten dzyndzel od blokady spustu(niewykształcony za dobrze? może za wczesnie dawać safe?) Batka to 9,6v Intellect na silniku elementa z niskooporowym okablowaniem ("szczelne") i mosfetem Gate'a, szkielet wzmocniony deep fire, spring m140...A dodatkowo problem pojawiał się i w pierwszym body z abs'u jak i obecnym full metal MeTac Vltor. Proszę o pomoc bądź jakiekolwiek sugestie bo nie mam pojęcia czego się czepić aby to naprawić... :wink:

Posted

Prawdopodobnie przerywacz w trybie safe nie zostaje na swoim miejscu i podczas strzelania zamiast " wchodzić pod łącznik styków" blokuje go. Powinno pomóc małe szlifowanko przerywacza lub ingerencja w kształcie płytki selektora ognia.

Posted

miałem coś podobnego ale u mnie powodem było złe włożenie GM do repliki... selektor był delikatnie nagięty ( o coś się haczył ) i czasem się tak działo

Posted

Wymieniłem płytkę wraz z rozdzielaczem, obydwie części DF aby pasowały do GB, ocieranie o body wyeliminowane a problem nadal istnieje. Czytając podobny wątek większość proponowała mocniejszą baterię. Dla spokoju na dniach postaram się sprawdzić na 12V i zobaczymy czy problem minie, jak nie to się poddaję i będę strzelał z procy :killer:

Posted

Tak więc element końcowy, czyli batka 12V, naprawił niedogodność. Nie sądziłem że ma aż taki wpływ na to tak więc ku przestrodze innych z podobnymi problemami jeśli podobnie wam zgrzyta z semi to próbujcie na mocniejszej baterii :D