Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Czy wie ktoś może skąd wziąć taki rysunek. A może wśród wmasgmaniaków jest ktoś tak uzdolniony, że zechciałby mi pomóc i taki rysunek zrobić? Mam standardowego AK 47. I tu jest ból bo 47-mka jest pozbawiona montażu bocznego do założenia orisowania. Co innego AK 74. Mój ojciec jest tokarzem i na technologi CNC zna się jak mało kto. Ale rysunek musi być konkretny a ja nawet jakbym chciał to nie mam jak go zrobić. Taki montaż to 40 zł, a staruszek podjął by się tego za darmo. Liczę na waszą pomoc.

Posted (edited)

Agata, ale oprócz rysunku technicznego trzeba napisac program na maszynę :) no i proces technologiczny :P

jednym słwoem gra nie warta świeczki dla jednego elementu...

---------------

też robię fajne rysunki ;) i programy pisze na cnc ;]

Edited by seger
Posted

A słyszałeś Segerze o czymś takim jak frezarka? Taka zwykła? Fajnie się obrabia i łatwo ;-) .

Po co? Przecież czajnis repliki montażu są tez bardzo dobre wytrzymałe i TANIE!

Kombinujecie za dużo, chyba nauczka po poprzednim ustroju.

Posted

Cóż może dlatego że nie wszyscy lubią montaże z gównolitu, stal to stal. Nie wiem jak programuje maszyny CNC ale narysowanie tego elementu mając wzorzec w autocad to kwestia myślę jednego dnia.

Posted

Ojciec robił mi już zatrzaski do kałachowych magazynków, bo plastiki szybko odmawiają posłuszeństwa. Wiem, że dla niego to nie problem. A nie raz i nie dwa robi coś dla znajomków to i dla pierworodnego może. Seger a ty nie miał byś mozliwości zrobienia tego rysunku... ja nie chce nikogo wykorzystywać. Ale może... jednak :)

Posted

Seger, wbrew pozorom taki zrobienie takiego programu to nie jest wielki problem, dla kogoś kto się na tym zna. Kiedyś się znajomego z Berlina pytałem jak byłoby ze zrobieniem programu pod CNC dla szkieletu V2. Powiedział że generalnie sam program to dla niego 3-4h zabawy, bo trudniejszymi elementami się zajmuje, największy problem jest ze zrobieniem rysunku (ale akurat tutaj mamy kwestię GB, a nie montażu)

Posted

Dobra. Udało się znalazłem na alegro ten cholerny montaż w takiej cenie włącznie z wysyłką, że w sklepach internetowych sam tyle nie kosztował. Ale troche to zajęło. Dzięki wszystkim za pomoc i zaangażowanie. Temat zamknięty ( chyba że zamiast montażu przyślą mi ziemniaka. ;P)