Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Na forum jestem nowy, jednak w ASG jestem od prawie roku, i chcę doświadczyć czegoś nowego. Mam SAMa-7 od ASG Arsenal i chciał bym zrobić z niego coś na rodzaj karabinu strzelca wyborowego, więc chciałbym mu zamontować niewielkim kosztem lufę precyzyjną z Hop-up'em i wzmocnić sprężynę. Czytałem o tuningo totalnie kiepszkiego G36 i zastanawiam się, czy można zrobić z tym karabinem coś takiego? Zasięg nie musi być jakiś super ekstra wymiatający, wystarczy 50-60 m skutecznego. to będzie mój pierwzszy tuning więc się średnio na tym znam. ;-) Ten karabun Hop-up już ma, może wystarczy??

Link do tematu http://www.wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/up...g36c_umarex/73/

Edited by PiVoSH
Posted

Sorry za multiposta, ale nie moę edytować, nie wiem czemu. Osiągnięcie takiego zasięgu nie powinno być trudne, jako że teraz kopie na 40-45 metrów.

Posted

Tak, BU i batka do springa :roll: .

Przy takich karabinach sprężynowych w zasadzie tyle co można zrobić (zakładając że nie będziesz dorabiał części) to nałożyć podkładki pod sprężynę, uszczelnić taśmą teflonową i dopasować castopreckę, wcześniej wyrabiając otwór na docisk gumki. Z tymi podkładkami to uważaj, żebyś zaczepu tłoka nie urwał przy którymś tam naciąganiu.

Posted

Sam z tego co pamiętam miał plastikową rączkę przeładowania, tak więc przy mocniejszej sprężynie urwiesz i tyle będzie z zabawy.

Zanim zaczniesz kombinować z nowym hopem, czy lufą zacznij od uszczelnienia. Lepsza uszczelka tłoka i teflon na wszystkich połączeniach.

Jakich kulasów używasz? To też potrafi sporo zmienić.

Posted

Sam z tego co pamiętam miał plastikową rączkę przeładowania, tak więc przy mocniejszej sprężynie urwiesz i tyle będzie z zabawy.

Zanim zaczniesz kombinować z nowym hopem, czy lufą zacznij od uszczelnienia. Lepsza uszczelka tłoka i teflon na wszystkich połączeniach.

Jakich kulasów używasz? To też potrafi sporo zmienić.

Kulki 0.23, z rączką nie będzie problemu, na allegro widziałem kiedyś metalowe, za chyba 30 zł, już uszczelniłem, lufę wymieniłem ale mam narazie hop-upa ze starej, kwestia ile można ścisnąć sprężynę, póki co o 6 mm~, o ile więcej??