Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ja dorzucę swoje dwa grosze co do wytrzymałości szkieletów. Głowica faktycznie ma znaczenie, ale jeżeli masz dobrze dopasowany O-ring i w cylindrze nigdzie nie ucieka powietrze, to wtedy uderzenie tłoka jest bardzo pięknie amortyzowane i szkielet dłuugo wytrzymuje :) Przynajmniej ze swoich praktyk wiem że to się sprawdza.

Posted

@Agata:

Jak dla mnie to jest oczywiste ;)

Gdy brakuje szczelności to tłok (na czele z głowicą) o wiele szybciej uderza o głowicę cylindra i uderzenie jest mniej amortyzowane, co skutkuje nadwyrężeniem szkieletu ;)

Posted

U mnie, gdy przepycham tłok z głowicą przez cylinder ostatnie 2cm trzeba dusić z całej siły, głowica jest plastikowa, więc nie wiem dlaczego szkielet poległ tak szybko(na pewno mniej niż 10tys BB).

A jak już mowa o głowicy tłoka to polecam stok JG, śmiga już z 2 lata(M120 i Sp140).

Posted

Ja wszędzie gdzie się da pcham wyciszone głowice.

Btw ostatnie 2cm...Trochę słabo. Ja mam tak, że od razu na początku jak wsadzam tłok do cylindra to "chwyta go szczelność" i głębiej niż 1-1.5cm go nie mogę wepchnąć.

Posted

No i dobrze, że dla Ciebie to oczywiste jest :)

Sakamuto, jak sprawdzasz, to włóż cylinder z tłokiem do jednej połówki szkieletu, żeby tłok miał prowadzenie, bo w rękach może łapać ładnie szczelność, a w GB nie, albo i odwrotnie.