Wolatal Posted December 15, 2004 Report Posted December 15, 2004 Dobra mam takie pytanie: Co lepiej kupić z tych sprężynówek? Xm ma mniejszy zasięg skutczny od mp5a3 i chciałbym się dowiedzieć czy w jakiś sposób rekompensuje ten mniejszy zasięg? Bo wygląda na to że mp5 jest lepsze od Xm'a ,ktory w rzeczywistości powinien bic mp5 na głowe :P pomóżcie prosze. Teraz Xm kosztuje 290zl na military.pl a mp5 319zl na firearms.pl Jesli morzecie to pomóżcie bo to dla mnie ważne. Poprostu nie wiem co kupić. Bardziej wolałbym kupić Xm'a ale mp5 ma lepsze osiągi. Z góry dzięki. Quote
WOjtas^ Posted December 15, 2004 Report Posted December 15, 2004 Mhm, mhm... Taaaaak... Mundur i oporządzenie :roll: Quote
LameBoy Posted December 15, 2004 Report Posted December 15, 2004 hm nie wiedziałem ze robią mundury sprezynowe XM i MP5, ale człowiek się uczy całe życie :twisted: Quote
Jimmy_007 Posted December 15, 2004 Report Posted December 15, 2004 Z XM`a jeszcze nie strzelałem, ale za to miałem do czynienia z MP5 i opierając się na wszystkim, co przyczytałem na tym forum radzę kupić MP5 (TM ofcourse). P.S. Co wy się tak czepiacie ? Niekażdy przecież zdaje sobie sprawę, że broń nie jest częścią oporządzenia :wink: . Quote
RAI wilku Posted December 15, 2004 Report Posted December 15, 2004 bezapelacyjnie MP5 A3 TM litosci.. Quote
izi Posted December 15, 2004 Report Posted December 15, 2004 http://fun.drno.de/flash/posting.swf Quote
Rainbow Posted December 16, 2004 Report Posted December 16, 2004 MP5A3 Znowu te same pytania ? :roll: Quote
Wolatal Posted December 16, 2004 Author Report Posted December 16, 2004 Sory ,ze napisalem to w takim miejscu... Poprostu sie spieszylem piszac to i nie zobaczylem mojej pomylki. Dzieki za pomoc. A co do "znowu te same pytania" od nie dawna jestem na tym forum i jesli juz to nie zdazylem wszystkiego przeczytac... a moj problem polegal na nie wiedzy o xm177e2. Przepraszam za wszelkie pomylki. Quote
Brymer Posted December 16, 2004 Report Posted December 16, 2004 puk, puk, puk odpuszczono Ci- idź i nie grzesz więcej! :lol: Quote
Szaszłyk Posted December 16, 2004 Report Posted December 16, 2004 Sory ,ze napisalem to w takim miejscu... Poprostu sie spieszylem piszac to i nie zobaczylem mojej pomylki. Dzieki za pomoc. A co do "znowu te same pytania"od nie dawna jestem na tym forum i jesli juz to nie zdazylem wszystkiego przeczytac... a moj problem polegal na nie wiedzy o xm177e2. Przepraszam za wszelkie pomylki. takie cos czerwonego mryga sobie na gorze strony... Quote
Robson Posted December 16, 2004 Report Posted December 16, 2004 a ja bym tradycyjnie wybral XM :) jesli sie bedziesz obchodzil z nim z glowa (znaczy w miare delikatnie) to bedzie wporzo... mowa o CG :) strzela jak MP5 moze ciut lepiej... ale raczej to jest to samo... ale jak wyglada za to... nie tam jakas mala pukawka.... to juz jest karabin szturmowy :) a jak chcesz giwere ktora mozesz rzucac to kup mp5 :P Quote
Mad Posted December 16, 2004 Report Posted December 16, 2004 strzelają podobnie jeśli chodzi o zasięg(xm ma ze dwa trzy metry więcej) tylko że z MP5A3 strzela się szybciej, ja wolę mp5 bo mi bardziej pasują krótkie guny i przyjemnie sie z niej strzelało...pozatym to TM Quote
Wolatal Posted December 16, 2004 Author Report Posted December 16, 2004 Dzięki wielkie :> prawdopodobnie zdecyduje się na mp5 ponieważ jest wytrzymalsze :P wnioskując z niekórych opinii. Niestety z wyglądu bardziej pasuje mi xm :) Jeszcze tylko jedno pytanie: Chodzi o części: Do której broni części są łatwiej dostepne? Chodzi mi tu o magi i tłok itp. Oraz jak wrażliwe są te guny i czy trzeba często je smarować czyścić itp.? Quote
nazwa profilu Posted December 16, 2004 Report Posted December 16, 2004 witam Mam Xm-ke i powiem tyle....na forum krążyły/krążą opinie że trudno jest do niego dostać magazynki. Skomentuje.... gówno prawda (sa np w military.pl) :wink: ....koniec komentarza. ps. Jeżeli chodzi o czesci to mysle ze w military powinni miec wszystko (tym bardziej tak wazna czesc jak tlok :) ). Wpełni zgadzam sie z Robsonem odnośnie "delikatności " XM-a. Quote
Wukasz Posted December 16, 2004 Report Posted December 16, 2004 Jasne Wilku, szczególnie w okresie zimowym :roll: Powiem tylko tyle: mam gazowke (tania), mialem AEGa, czekam na dostawe nowego... i chetnie kupil bym sobie dluga sprezyne jako bron na zapas, ostre mrozy, wypady o duzej dozie prawdopodobienstwa uszkodzenia repliki itd. Quote
Wolatal Posted December 17, 2004 Author Report Posted December 17, 2004 Ok problem z głowy :) już do mnie jedzie xm :P dzięki za pomoc oraz za wszelkie uwagi :PP Quote
nazwa profilu Posted December 18, 2004 Report Posted December 18, 2004 Oby Ci dobrze służył....powodzenia:D Quote
Recommended Posts