Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Czy może mi powiedzieć ktoś kto korzysta z przyciemnianej szybki do i-vo czy daje ona taki efekt jak w okularach przeciwsłonecznych czy jest tylko trochę ciemniejsza od zwykłej? Posiadam i-vo z błękitną szybką i chcę dokupić przyciemnianą szybkę żeby ich używać poza ASG.

Posted

Przyciemnia. To napewno. Ile procent to ci niepowiem ale porównywalnie z rayBanami Police. W pochmurniejsze dni można się też swobodnie poruszć. W budynkach wycina tylko mocno, a nawet bardzo mocno zacienione miejsca.

Możesz swobodnie stosować w warunkach EDC

Posted

Chodzi mi o użycie ich nie do asg a jako zwykłe okulary przeciwsłoneczne. Czyli mogę bez problemu kupić? bo na tych zdjęciach w internecie raz wyglądają na bardzo ciemne a raz na jaśniutkie i stąd moje pytanie.

Posted

Właśnie te ciemne są takie dziwne. Też mam czasami wrażenie że zdjęcia przedstawiają dwie różne szybki. Mam ta mocno ciemną i spokojnie daje się chodzić w nich codziennie.

Posted (edited)

Zdjęcia na 100% dobrze obrazują kolor szkiełek okularów! Jedne z nich to na pewno podróbki!

A na serio powiem Ci tyle, okulary bolle nylsun III (nie jestem pewien nazwy) za 30żł, przyciemniają bardzo mocno w stosunku do innych, zwykłych okularów przeciwsłonecznych, jednak nie miałem problemów z widocznością. W normalnych warunkach, tzn jazda na rowerze, na pewno sprawdzą się wystarczająco dobrze.

Edited by Koszyk
Posted (edited)

posiadam owe okulary i jestem zadowolony.

Przyciemniają one obraz widziany ale nie tak jak okulary przeciwsłoneczne... można przez nie patrzeć przez chwilę na słońce i nic sie nie działo (dłużej nie prubowałem).

gdy była bardzo słoneczna pogoda i gdy nie dało się patrzeć (aż łzy z oczu leciały) to okulary w 100% spełniały swą rolę , gdy przez nie patrzymy to kolory są ,,żywsze,,

na opakowaniu bodajże jest napisane że okulary są przeciwsłoneczne i zawierają jakiś filtr UV.

Wg. mnie to był dobry zakup

EDYTA:

okularki kupiłem od razu z przyciemnianą szybką.

Edited by Pietia888
  • 1 month later...
Posted

Nie było mnie po w domu i dopiero przypomniałem sobie o temacie.

Kupiłem te szkiełka i od razu miałem okazje testować je przez 2 tygodnie. Mieliście racje, nie przyciemniają aż tak mocno jak przeciwsłoneczne ale wystarczająco chociaż mogłoby być troszkę mocniej.

Dzięki za pomoc ;]