Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

To przy okazji - odnośnie ekscytującego mnie SR36K - zauważmy, że z przodu nie ma za co złapać zaczepu zawieszenia. Nie ma tej zabawnej przyczłapy jaka jest w SR36C albo SR36KV, czy w konkurencyjnych, krótkich JG.

W sumie pół problemu, bo bezsens w jaki wyposażono np. długie G36 JG to podwójna pułapka na łatwowiernych.

• Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Więc tak, przyszła do mnie moja repkika G36 KV.

Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne, abs wygląda na wytrzymały i nic nie skrzypi. W kolbie zmieściła mi się batka large 2400 i mogę spokojnie złożyć ją do końca.

Pozytywnie zaskoczyła mnie też komora hu - metalowa i innej budowy niż stockowa z jg czy alu z bigdragona (jak dla mnie lepsza). Gb narazie nie otwierałem, nie mam teraz czasu a i tak muszę czekać na cylider do bore upa.

Jedyne co nie podoba mi się w replice to latający lekko magazynek (od JG też lata) i szczeliny na łożu między jego połówkami.

Co do celności / zasięgu nie mogę powiedzieć dokładnie ale jestem zadowolony jak na stock, na "oko" strzela na poziomie emek z PJta.

Szyny ris są minimalnie węższe od standardowych jakieś 3 mm a szynę pod łożem można przesunąć bardziej w kierunku magazynka.

JG sie chowa przy replice SRC :D

Edited by YodaSan
Posted

Dzięki YodaSan za twojego posta również kupię to g36 KV tylko li-po 7.4 2200 mah. Mógłbyś sprawdzić czy takie wymiary batki się tam zmieszczą "Wymiary 104x35x17 mm." Wspomniałeś coś o cylindrze do bore upa (wymieniasz z doświadczenia, czy z takiego widzi mi się? Bo jeżeli lepiej to wymienić to może przy zamówieniu to dokupię, bo sam sobie na pewno nie poradzę)

Posted (edited)

Musze wymienić cylinder bo w mojej starej replice G36C wystarczył typ 2 teraz mam dłuższą lufę i przydało by się wymienic na 0 (w stocku jest 0 ale nie podpasuje do mojego boreupa)

Batka jaka max się zmieści przy złożonej kolbie może miec wymiary 170 x 55 x 25 mm.

Edited by YodaSan
Posted

witam. też zamierzam sobie kupić SR36 KV powiedzcie mi dokładnie jaką tą baterie trzeba kupić. ile V ? możecie mi wysłac konkretny link z tiwangun-a z konkretną baterią ? Byłbym naprawde wdzięczny ponieważ jestem początkujący jeszcze. Pozdrawiam

Posted

Czy wymieniałeś może lufe na prec i gumpke hopa? No i sprężyna 100m/s czy 120m/s? I jedno pytanie jeszcze. Czy batke da się włożyć też tam gdzie w innych wersjach czy nie ma tam miejsca? I jeśli tak to gdzie jest standardowo okablowanie.

Posted (edited)

Ciekawostka, w hopku mamy metalowy dystanser (coś jakby typ H). Ta część, która w JG dociska dystanser do gumki tutaj jest dłuższa i robi za dystanser.

Edited by YodaSan
Posted

Seger pewnie ma na myśli pakiety nie-asg typu Gepower, Firefox itp.

Czy ktoś ma wersje RAS? Jak tam z farbą na konwersji, bo na fotach to wygląda jak goły metal.

Posted

Seger z tymi wtykami masz rację. Kupiłem w skorpionie w Lublinie pakiet 11,1V 35C bez wtyczki (końcówki przewodów izolowane termokurczką), ale znajomy kupił na tajwanie Li-Po Firefoxa i tam był wtyk Tamiya mini i jakieś dziwne złącze do balancera. Jak widać różnie z tym jest.

Posted

Mała korekta tego co pisałem o G36KV. Tu - jak napisano na ukraińskim forum - Formoza:

formo25.jpg

Dla porownania z eSRCesami. Poniżej inna konfiguracja G36KV, bliższa temu co proponuje SRC:

http://www.pixagogo.com/1721354100

Oraz recenzja produktu. Autor zwraca uwagę m.in. na słaby tłok jak na potrzeby sprężyny 120 (co akurat nie powinno przerażać właścicieli [JG]), nienajlepszą komorę hop-up, ale generalnie ocena pozytywna. Autor porozkładł SR36KV na kawałki, warto rzucić okiem:

http://www.airsoftforum.com/board/SRC-GenI...ho-t173132.html