Rageman Posted July 28, 2010 Report Posted July 28, 2010 Witam. Mam pewien problem, mianowicie, kiedy po strzelaniu jak zawsze czyściłem lufe wyciorem z papierem, papier utknął w lufie. Niestety posłuchałem rodziców i wystrzeliłem kilka kulek, żeby przetkać lufe... było słychać jak papier przemieszcza sie do przodu, ale nic nie wyleciało. Co powinienem zrobić, pojechać na serwis z repliką, czy da sie to jakoś samemu zrobić (i jak?)? Z góry dziękuje za fatyge. Quote
JaWojteq Posted July 28, 2010 Report Posted July 28, 2010 Wyjąć lufę razem z komorą hopa, i od drugiej strony wywalić papier? Może tak spróbuj. Quote
Koszyk Posted July 28, 2010 Report Posted July 28, 2010 1. Jeśli strzeliłeś i nic się nie stało, a papier przesunął się do przodu to wal dalej..(żart) 2. Wepchnij papier aż do komory hopsiup i spróbuj wyjąć drogą, którą lecą kulki do maga. 3. A na serio to bez wyjęcia komory z lufą chyba się nie obejdzie. Quote
Rageman Posted July 28, 2010 Author Report Posted July 28, 2010 Tylko jak to rozkręcić? W chińskiej instrukcji jest pokazane, ale jak porozkręcać na części pierwsze, a znając mnie potem tego nie poskładałbym... Quote
JaWojteq Posted July 28, 2010 Report Posted July 28, 2010 1- Wyjmujesz maga. 2- odkręcasz 4 śrubki 3- ,,łamiesz go na pół,, czyt. rozkładasz 4- odkręcasz komorę (dwie małe śrubki) 5-Wyjmujesz całą komorę, wraz z lufą 6- starasz się przeczyścić- tym razem lepiej użyj malutkiej szmatki 7-wkładasz spowrotem, składasz, wkręcasz. 8- i przy tym uważasz aby Ci nie wyleciał zatrzask maga (takie coś metalowe) Quote
JaWojteq Posted July 28, 2010 Report Posted July 28, 2010 Fakt, mój błąd :) Dzięki za poprawkę. Quote
Rageman Posted July 28, 2010 Author Report Posted July 28, 2010 Rozkręciłem to tak jak napisaliście, ale... coś blokowało i nie dało sie wysunąc tej części. Zadzwoniłem do krakmanów, powiedzieli, że rozkręcić, albo próbować wyciorem przepchać troche. Dałem to tacie i po "przepchaniu" zobaczyliśmy, że kawałek papieru "pokazuje sie" tam gdzie kulki zasysa z maga. Troche sie śrubokrętem pourywało tego papieru, reszta wyleciała po "suchym strzale" i wszystko na szczęście działa. Dziękuje za pomoc:) Quote
Recommended Posts