Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam pewien problem, mianowicie, kiedy po strzelaniu jak zawsze czyściłem lufe wyciorem z papierem, papier utknął w lufie. Niestety posłuchałem rodziców i wystrzeliłem kilka kulek, żeby przetkać lufe... było słychać jak papier przemieszcza sie do przodu, ale nic nie wyleciało. Co powinienem zrobić, pojechać na serwis z repliką, czy da sie to jakoś samemu zrobić (i jak?)?

Z góry dziękuje za fatyge.

Posted

1. Jeśli strzeliłeś i nic się nie stało, a papier przesunął się do przodu to wal dalej..(żart)

2. Wepchnij papier aż do komory hopsiup i spróbuj wyjąć drogą, którą lecą kulki do maga.

3. A na serio to bez wyjęcia komory z lufą chyba się nie obejdzie.

Posted

1- Wyjmujesz maga.

2- odkręcasz 4 śrubki

3- ,,łamiesz go na pół,, czyt. rozkładasz

4- odkręcasz komorę (dwie małe śrubki)

5-Wyjmujesz całą komorę, wraz z lufą

6- starasz się przeczyścić- tym razem lepiej użyj malutkiej szmatki

7-wkładasz spowrotem, składasz, wkręcasz.

8- i przy tym uważasz aby Ci nie wyleciał zatrzask maga (takie coś metalowe)

Posted

Rozkręciłem to tak jak napisaliście, ale... coś blokowało i nie dało sie wysunąc tej części. Zadzwoniłem do krakmanów, powiedzieli, że rozkręcić, albo próbować wyciorem przepchać troche. Dałem to tacie i po "przepchaniu" zobaczyliśmy, że kawałek papieru "pokazuje sie" tam gdzie kulki zasysa z maga. Troche sie śrubokrętem pourywało tego papieru, reszta wyleciała po "suchym strzale" i wszystko na szczęście działa. Dziękuje za pomoc:)