Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam.

W związku iż mój stary gaziak odmówił posłuszeństwa - wiadomo KJ not Works - postanowiłem zainwestować w coś nowego, niezawodnego. I lansiarskiego oczywiście 8-)

Ponieważ ma być na krótkie dystanse, zastępująca tuningowanego aeg`a, więc wszystkie "cuda" na CO2 odpadają.

A to krótka lista z propozycjami, wszystkie linki z RedWolf`a:

- Python 357 TM - oczywiście 6 cali lufa.

Wady - mała waga, tylko 600 gram; brak zapasowych łusek w sklepach

Zalety - w końcu to TM

Maruj dostępny na WGC za 123 baksy :cry:

- S&W M269 Marushin - krótsza lufa

Wady - ?

Zalety - waga 732g, dostępne łuski, cena.

nad last:

- Python 357 Tanaka - tez 6 cali

Wady - jak w TMie

Zalety - ?

No i właśnie mam niezły dylemat. Zasadniczo zdecydowałem się na TMa, acz replika Marushina też jest atrakcyjna.

Poradźcie coś, ktoś macał/strzelał z Maruja? Jakie wrażenia?

Edited by Mori
Posted

Sorry, temat założyłem powodowany niezdecydowaniem w wyborze, w związku z tym iz wybrałem TMa poprosiłem o zamknięcie.

Ale spox, gdy tylko Python się u mnie zjawi napisze wyczerpujące sprawozdanie.

• 5 months later...
Posted

Mori nie napisał, napiszę ja. Bo wzięło mnie, i też sobie sprawiłem Pythona Marui (wersja z czterocalową lufą).

Jest trochę lekki, fakt. Zapasowe łuski do niego - rzecz zbędna, te, które są, nie są wyjmowalne, i pełnią rolę magazynka - po 4 kulki w każdej (strzela oczywiście po jednej na raz - pojęcia nie mam, jak to jest zrobione). HU stały. Zasięg całkowity (kulki .20 G&G, lufa mniej więcej poziomo, gaz - odpowiednik HFC 134a, mniej-więcej pełne nabicie) przy temperaturze ok. -3 stopnie - około 40m, może lekko ponad to (mierzone krokami, akurat taśmy nie było, a wziąłem go na strzelankę tylko po to, żeby zobaczyć jak w ogóle strzela).

Blow-backu oczywiście nie ma, więc jest stosunkowo cichy.

Bardzo przyjemna replika, tyle, że - po Waltherze P99 - kawał kopyta w garści. No i o kaburę do tego, szczególnie jakąś sensowną, będzie trudno.

...kto wie, jak się pogoda poprawi, to może testy zrobię i reckę popełnię? :zastanawia: