Mori Posted July 25, 2010 Report Posted July 25, 2010 (edited) Witam. W związku iż mój stary gaziak odmówił posłuszeństwa - wiadomo KJ not Works - postanowiłem zainwestować w coś nowego, niezawodnego. I lansiarskiego oczywiście 8-) Ponieważ ma być na krótkie dystanse, zastępująca tuningowanego aeg`a, więc wszystkie "cuda" na CO2 odpadają. A to krótka lista z propozycjami, wszystkie linki z RedWolf`a: - Python 357 TM - oczywiście 6 cali lufa. Wady - mała waga, tylko 600 gram; brak zapasowych łusek w sklepach Zalety - w końcu to TM Maruj dostępny na WGC za 123 baksy :cry: - S&W M269 Marushin - krótsza lufa Wady - ? Zalety - waga 732g, dostępne łuski, cena. nad last: - Python 357 Tanaka - tez 6 cali Wady - jak w TMie Zalety - ? No i właśnie mam niezły dylemat. Zasadniczo zdecydowałem się na TMa, acz replika Marushina też jest atrakcyjna. Poradźcie coś, ktoś macał/strzelał z Maruja? Jakie wrażenia? Edited July 25, 2010 by Mori Quote
Mori Posted July 29, 2010 Author Report Posted July 29, 2010 Wybrałem Maruja, tak że proszę o zamknięcie tematu. Quote
Errhile Posted July 30, 2010 Report Posted July 30, 2010 Może bez pośpiechu z tym zamykaniem ;-) Ja też się przymierzam do rewolweru i z chęcią bym się dowiedział, czy Marujce są warte uwagi :) Quote
Mori Posted July 30, 2010 Author Report Posted July 30, 2010 Sorry, temat założyłem powodowany niezdecydowaniem w wyborze, w związku z tym iz wybrałem TMa poprosiłem o zamknięcie. Ale spox, gdy tylko Python się u mnie zjawi napisze wyczerpujące sprawozdanie. Quote
Errhile Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 Mori nie napisał, napiszę ja. Bo wzięło mnie, i też sobie sprawiłem Pythona Marui (wersja z czterocalową lufą). Jest trochę lekki, fakt. Zapasowe łuski do niego - rzecz zbędna, te, które są, nie są wyjmowalne, i pełnią rolę magazynka - po 4 kulki w każdej (strzela oczywiście po jednej na raz - pojęcia nie mam, jak to jest zrobione). HU stały. Zasięg całkowity (kulki .20 G&G, lufa mniej więcej poziomo, gaz - odpowiednik HFC 134a, mniej-więcej pełne nabicie) przy temperaturze ok. -3 stopnie - około 40m, może lekko ponad to (mierzone krokami, akurat taśmy nie było, a wziąłem go na strzelankę tylko po to, żeby zobaczyć jak w ogóle strzela). Blow-backu oczywiście nie ma, więc jest stosunkowo cichy. Bardzo przyjemna replika, tyle, że - po Waltherze P99 - kawał kopyta w garści. No i o kaburę do tego, szczególnie jakąś sensowną, będzie trudno. ...kto wie, jak się pogoda poprawi, to może testy zrobię i reckę popełnię? :zastanawia: Quote
Recommended Posts