Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

= D! Przeprowadzasz się tam? :D

1. Musiałbyś wsadzić do bagażu głównego w przezroczystym worku foliowym

2. Nie ma żadnych grup w tym kraju

3. Jak ktoś zauważy tą replike, to nie tylko ci ją rozwalą na miejscu, to jeszcze dostaniesz karę chłosty i jakieś 24miesiące aresztu

Edited by globusek88
Posted

Regulamin wizz air (pierwsze linie które przyszły mi do głowy)

Przewóz jest bezwzględnie zabroniony w przypadku następujących przedmiotów:

a) broń palna, amunicja i materiały wybuchowe, w tym broń myśliwska i sportowa;

b) jakiekolwiek przedmioty lub substancje, które wyglądają jak broń, amunicja lub materiały wybuchowe;

Posted

A wiesz na jakich zasadach takie grupy tam działają? Bo jeżeli nie to wsadzenie w bagaż repliki i czekanie "jakoś to będzie" jadąc do kraju typu Arabia Saudyjska jest dość średnim pomysłem... a rodzice chociaż wiedzą co kombinujesz?

• 1 month later...
Posted

Ostatnio byłem na lotnisku w Dubaju, co prawda nie miałem żadnej repliki, ale naprawdę mają tam dużo kontroli. Nie polecam ryzykować, szczególnie że ich mentalność jest trochę inna, bo np. mnie ktoś z personelu objechał za to że mam koszulkę z napisem "fuck google ask me ", to co by było jakby gdzieś na kontroli zobaczyli Colta i Mp5.

Posted

Nie siedze w gułagu narazie ;-) a z tego co sie dowiedziałem ta grupa liczy 850 członków a z przewozem replik nie ma wiekszych kłopotów nalezy zgłosić to liniOM lotniczym i jest ok.Zadnych uprawnien nie trzeba miec a prawo tutaj w kwestii bronii jest naprawde łagodne (Na strzelnicach dzieci od 7 lat moga strzelać z ostrej np m16).Jezeli ktos z polskich ekspatow jest zainteresowany to prosze pisac PW.

A co do koszulki to nie ma co sie dziwic bo moga cie zatrzymac za wszystko co im "uwłacza" tj nawet za stroj kapielowy czy tshirta.

Jak zapoznam sie bardziej co i jak to walne jednego posta zeby nikt nie miał takich problemow jak ja.

• 2 months later...
Posted

Witam

Wszystkie powyzsze posty mozna skasowac bo nic wiecej juz nie wniosa.

Spotkania odbywaja sie Sharjah golf and shooting club co piatek.Wszystko zaczyna sie tak od 6-7 i trwa tak do 10-12.

Staramy sie przyjechac jak najwczesniej bo jest chłodniej i jest wiecej ludzi.

Szukamy goscia ktory jest wybrany i nadzoruje najczesciej ma zolta kamizelke "marshal".

On powinien wszystko wyjasnic i dalej przeprowadzic nas przez proces rejestracji.

Wypelniamy forme placimy 100dhs(koszty wyrobienia karty) dajemy 2 zdjecia paszportowe + skan paszportu i wizy a potem czeka sie na karte ok 2tyg

Po wyrobieniu mozna zaczac kupowac sprzet

Generalnie nie ma opcji sciagniecia wlasnej repliki do UAE (jest pokoj u celnikow wypelniony replikami King Armsa, G&P i TM)

tylko jezeli ma sie pozwolenie na sciaganie broni palnej.

Replike i sprzet mozna kupic na miejscu i w cenach duzo nizszych jak w polsce.Glownie w swojej ofercie posiadaja chinczyki ale zdarzaja sie tez G&G.

Z czesci to same smieciowe marki glownie Element i w cenach podobnych do polskich.

Pole do gry jest generalnie male i polski airsoftowiec bedzie potrzebowal czasu zeby przyzwyczaic sie do gry na polu wielkosci polowy boiska do nogi

Tu jest mapka dojazdu:

http://www.golfandshootingshj.com/img/map.jpg

Tu jest ich strona:

http://www.ufac-uae.org/