Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Niestety wymiana jest konieczna bo na 8.4 nie postrzelasz...

Nie opowiadaj głupot. Już chyba czwarty raz w tym temacie piszę (i nie tylko ja), że mam baterię 8.4 V i nie mam żadnych problemów. Może ROF nie jest zachwycjący, ale spokojnie daje radę. Do bani są te baterie dawane w zestawie!

Bedziesz musiał najprawdopodobniej wymienić zębatkę tłokową, dźwignię rozdzielacza, może być konieczna wymiana płytki selektora ognia, oczywiście nie bierz tej bateri z zestawu. Część osób również się skarżyła na zębatkę silnikową. Na te elementy użytkownicy SR4 narzekają najczęściej.

A jak mam byc szczery, to nie polecam Ci tej repliki. Dozbieraj i kup sobie CA.

Posted

odnośnie celności SRC - przy prowadzeniu ognia pojedyńczego nie mogę nic zarzucić - kulki leciały tam gdzie chciałem :). Jeśli jednak chodzi o wieksze serie [pow 3-4kulek] to rozrzut już jednak był spory - w sumie jak w każdym aegu :P

moja rada jest następująca - jeśli planujesz bawić się w strzelca wyborowego - luneta minimum 3-9x32 [albo o stałym 4x] i to na szynę nie na rączkę, bo rączka plasticzana i się chwieje więc celowanie rpecyzyjne niemożliwe się staje

jeśli chcesz być normalnym szturmanem bez wydziwiania to kolimator [ach ten acog :)] i jednak też na szynę a nie na rączkę

o muszkę się nie martw - nie będzie Ci zasłaniała lini celowania :)

Pozdrawiam

Kakaroth

Posted

kurcze troche nie siedzialem w temacie asg

teraz planowalem wrocic z nowo zakupiona - opisywana tu emke

ale troche sie teraz zniechecilem...

jedyne co widze w zmianach na lepsze to to ze nie powinno byc juz problemu z zebatka tloku jezeli jak pisza na tajwangunie "wszystkie modele karabinów szturmowych SRC maja wymieniane podczas przeglądu "0" zębatki tłokowe (aluminiowe) na stalowe"

ale z tego co piszecie czasem padaja rowniez inne czesci....;/;/;/

kurcze a mialo byc tak pieknie

• 2 weeks later...
Posted

A ja mam takie noobowe pytanie..jak umieścić tą baterie w kolbie taktycznej srki ? :roll: Tzn. jak ją ułożyć w środku... Kiedyś w temacie o Sr-kach były fotki jak to zrobić, ale znikły...

[EDIT]

Byłem tak zafascynowany(w końcu pierwszy AEG....) SR-ką, że nie zauważyłem iż..krakman przysłał mi innąinną baterie niż jest w powyższym linku :roll: Ktoś mi powie jak ją umieścić w kolbie taktycznej, żeby można było korzystać ze wszystkich ustawień ? Bo mogę tylko do połowy ją złożyć...Dalej niechce iść :|

Guest MaszlinkoF
Posted

Jako laik mam pytanko(jak wielu) :)

Prowadnica sprężyny jest metalowa czy też nie :?:

z góry dzięki

• 1 month later...
Posted

Ja kupilem SR4 i po wystrzeleniu doslownie 100 kulek tlok mi sie zacial, lufa sie chwieje, przewody grzeja sie jak glupie- no coz ale uwazam jak za te cene to jest raczej udany zakup- pisz "raczej" bo musialem dokupic baterie za 100 zl. Czy pozmoze odblokowac tlok- diabli wiedza ale mam nadzieje ze da bo inaczej zrobie sie wsciekly........

Posted
zy pozmoze odblokowac tlok- diabli wiedza ale mam nadzieje ze da bo inaczej zrobie sie wsciekly.

Podłącz baterie większą od 9.6 V na jeden strzał . Na pewno pomoże

Posted

Te SRC są chyba bardzo awaryjne... nie znam ani jednego właściciela Mki SRC, którego sprzęt jeszcze nie sprawił problemu czy nie był w serwisie. Przykre i smutne, ale prawdziwe.

Posted

ten karabin od poczatku mnie denerwuje czy moze mi ktos powiedziec jakis jest zakres regulacji HU ? probowalem na wszystkie sposoby wyregulowac i niewidze zadnej znaczacej roznicy w HU odkrecilem na maxa HU ze srobka lekko odkrecona juz i w druga strone stopniowo staralem sie zwiekszac ale bez znacznych osiagow od poczatku zasieg jest smieszny(30m)porownywalny do taniej gazowki czy ten karabin ma napewno ponad 250fps ? mam sr4RIS i lapie sie za glowe bo wydalem na niego sporo a niejestem zadowolony z zakupu jak do tej pory..

Posted

A ja juz wiem dalczego wszystkie SRC sa takie awryjne.... otoz to jest klatwa samuraja- japonscy mnisi wspolpracujacy z firma Tokyo Marui przekleli SRC, i jak widac klatwa dziala az za dobrze :mrgreen:

a nam, uzytkownikom tej repilki nie pozostaje nic innego jak tylko zlozyc ofiare na oltarzu blagalnym "do wszystkich replik", ofiara musi sie skladac z przynajmniej 30 hi- capow, dwoch ogniw SaNYO 9,6 V i 3000 kulkek 0,2 g

Posted

Ja mam właśnie SR4 R.I.S. a aukcji Krakmana :D Moja ma tą różnice, że odrazu za dopłatą założyli mi silikonową gumke hop-up guardera ;) I tak jak mówie - 5 tys. kulek, zero problemów :)