Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, temat o SRC więc może coś do niego wniosę... dwa dni temu kumpel oddał do mnie na serwis M16 uwaga I generacji, replika ma mniej więcej 5 lat.

Nic nie było w niej zmieniane ani ruszane, ba znając kumpla to nawet lufy nie czyścił :D A w środku.........WSZYSTKO CAŁE! Smary wołają o pomstę do nieba, ale wszystko działa, zębatki i tłok troszkę starte lecz mimo wszystko nie wymagają wymiany. Z body gorzej, plasticzan, w kilku miejscach pęknięty sklejony i spięty plastikowymi zaciskami i jakoś się trzyma. Ciężko mi powiedzieć coś o przebiegu bo replika nie jest moja, jednak szacuje go na jakieś 40k-60k.

Jeżeli firma trzyma poziom to super, a jeśli jeszcze go podniosła to rewelacja.

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ktoś może powiedzieć jeszcze coś?

Jak sie sprawuje na strzelankach? Czy niema z nią większych problemów.

Rozglądam sie za jakąś emką i ta mi wpadła w oko i niewiem czy warto.

Chyba za taką cene to jakiś straszny złom nie jest

Posted (edited)

Nieprawda - ja mam emkę od SRC i nic nie jest zluzowane jak i nie źle funkcjonujące - działa świetnie, zasięg duży, celność również niczego sobie - Polecam z czystym sumieniem

Edited by vampiros100
Posted

Witam,

posiadam SR4 RIS (III gen.) od krakmanów. Replikę mam już około pół roku i nic się nie dzieje. Celność i zasięg jest godny pochwały, jade na batce 9,6v. Emka ma ładne body, starannie i dokładnie wykonane. Jedyny minus to duży luz gdy się włoży magazynek i problem z pobieraniem kulek. Ale bez obawy, magazynek oblepiłem taśmą i jest ok. Niedawno zdecydowałem się na wymiane gumki hop up i lufy precyzyjnej Systema - osiągi dużo się nie zwiękrzyły. Można wnioskować iż poprzednia gumka i lufa dobrze się sprawdzały.

Polecam replikę

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Posiadam replikę SR4 SD [sRC] gen.III od listopada 2010 z batką 9.6 od Batimexa i muszę powiedzieć że sprawuje się świetnie, nic nie musiałem wymieniać, cud malina

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Siemka.

Powiedzcie mi ile to są warte te silniki SRC ??

Chodzi mi o to czy ktoś montował to powyżej SP130 z tym silnikiem ?? I jaki woltaż musiał użyć ??

Bo przez zakichany błąd producenta, zębatka silnika jest delikatnie przyjechana i ma popękane zęby, tak więc stawiam, że przez to silnik nie daje rady, bo chiński stockowy Boyi daje rade nawet na 8,4V ;) No ale warto zapytać ;)

Co do tych alu. głowic to porażka, tak jakby nie mogli porządnej POM'owej głowicy dać. Szkielet padł przy SP140 i singlu.

Co prawda, też nie ma się co dziwić bo po rozebraniu, Oring na głowicy był mniejszy niż krawedź zewn. głowicy :bialaflaga:

Aż, płakać się chciało po serwisie Krakmana :( Wszędzie OLEJ'u tylko pełno xD Zero efektu strzykawki :blink:

Po wymianie na cichą głowice Ultimate, jest CUDNIE :D:D

Widze, że nie tylko u mnie klinuje się zasłona cylindra, ta blaszka przy wyrzutni łusek ^^

Dlaczego SRC zrobiło taki bład w dolnej części korpusu i przy przednim pinie nie ma "szparki", "szczeliny", aby komora przeszła przy zsuwaniu body :zastanawia: To jest chore :angry:

No to tyle ode mnie, mam nadzieje, że się przyda.

Pzdr.

Edited by bamper12
  • 1 month later...
Posted

Bardzo rzadko udzielam się na wmasg'u ze względu na ograniczone możliwości czasowe. Jednak w airsofcie trochę już siedzę- 4 lata. Patrząc po opisach niektórych użytkowników mwasg'u sam też zdecydowałem się na zakup repliki M4A1 od SRC (zakup repliki miał miejsce w listopadzie 2010). Pierwsze spotkanie (grudzień 2010, temp. -10*C, stockowa sprężyna M120 i bateria 9,6V) nie wróżyło nic dobrego. Oczywiście na własne życzenie doprosiłem się usterki, tzn. poszła mi skorupa GB ale udało mi się to naprawić w ramach gwarancji i nic mnie to nie kosztowało. Awaria tego typu była oczywista i łatwa do przewidzenia także nie ma co jej traktować jako wady produktu bo nie od dziś wiadomo że GB nie lubią niskich temperatur i to bez względu na to jak słabej spręzyny byśmy nie używali.

Po naprawie replika spisuje się bardzo dobrze i bezawaryjnie. Miałem jedynie problem z gumką HU od Guardera (zacinanie kulek w komorze HU co wynikało z niekompatybilności gumki HU Guardera względem zespołu lufy i komory od SRC). W końcu skusiłem się o włożenie jeszcze odrobiny finansów (250zł) w tuning wytrzymałościowy u krakmanów i efekt jest bardzo zadowalający. Tuning obejmował wstawienie dodawanej przez producenta sprężyny M100, lufy 6,02 x 407mm od Guardera (mieści się idealnie, nic nie wystaje ponad tłumik płomienia), wstawienie szkieletu komory HU od Guardera (wszystkie bebechy zostały przeniesione z stockowej komory SRC) i wstawienie przezroczystej gumki HU od Guardera. Całość dała uczciwe i stabilne 365fps co mam nadzieje pozwoli mi na długą eksploatacje repliki bez awarii bebechów. Po tuningu szybkostrzelność wzrosła o 1 kulkę na sekundę, skupienie znacznie się poprawiło względem full stocka, zaś zasięg skuteczny pozostał mniej więcej ten sam- 45m (ewentualnie minimalnie spadł o te 5m ale to jest dystans którego się praktycznie nie odczuwa a rozgrywka staje się o wiele bezpieczniejsza).

Przebieg repliki:

-na stockowej M120 to jakieś 2k kulek 0,25g P&J

-na stockowej M100 to około 4k kulek 0,25g P&J (brak zacięć kulek czy innych kłopotów)

Moje uwagi/porady:

-wstawienie prec lufy od Guardera, komory HU od Gaurdera i gumki HU od Guardera znacznie poprawia skupienie i powtarzalność strzałów oraz podnosi szczelność o jakieś 30-40fps względem stocka

-do repliki polecam baterię 9,6V Firefox'a bez względu czy ma wstawioną stockową M100 czy stockową M120. ROF jest wtedy identyczny z stockowym M4A1 od G&P czy JG 3 generacji strzelanych na bateriach 8,4V Firefox'a.

-do repliki pasuje bagnet M9

-kompatybilne magazynki (zarówno przed jak i po tuningu): SRC, Boyi, CA, P&J

Wyglądu zewnętrznego nie opisuje, bo informacji o nim nie brakuje w tym temacie.

• 1 month later...
Guest Graszczur
Posted (edited)

Noo, panowie, do niedawna miałem niezbyt przychylne zdanie na temat mojej SR4A1, ale odkąd krakmani naprawili mi magazynek i komorę, nie mam powodów do narzekań i jestem nawet zadowolony. Na Basrze miałem okazję sobie porządnie moją emkę przestrzelać i byłem mile zaskoczony celnością i skupieniem. Chrono wykazało, że prędkość wylotowa wciąż trzyma poziom od nowości, czyli 400-410 fps

Aha, inna sprawa, że Krakmani nie raczyli łaskawie zająć się moim otwieraczem klapki wyrzutnika łusek (czy jak to się tam nazywa) i nadal muszę ją podważać ostrym narzędziem. Nieładnie. Może wie ktoś, czy da się jakoś ten element naprawić?

Edited by Graszczur
  • 9 months later...
Guest Graszczur
Posted

Ktoś wie, jakie magi pasują do emek SRC? Boyi są strasznie kapryśne, trzeba je dociskać. Jedynie jakiś krótki plastikowy mid-cap bliżej nieznanego pochodzenia podaje idealnie (prawdopodobnie G&P)

• 1 year later...
Posted

Witam, sorka że odkopuję temat no ale, dodam swoje 5 groszy :teeth:. Posiadam swoją replikę m4, SR4A1 Gen. II. Co mogę o niej powiedzieć, ( Zaznaczam! Replika jest sprowadzona z UK, przez co ma swoje smaczki - 330 fps i przezroczyste body z abs.). Tak więc w częściach pierwsze wrażenia, testy bojowe, końcowa opinia.

Pierwsze wrażenia - Pukanie do drzwi, tak to kurier z repliką! Zabieram pudełko, zamykam drzwi, biorę nożyk i otwieram opakowanie a moim oczom ukazuję się replika. Przepiękna replika z abs, posiadające szpetne przezroczyste body. Z metalu została wykonana lufa, tłumik płomienia, magazynek, muszka, przyrządy celownicze i prowadnica kolby, a z abs cała reszta. Wszystko pięknie fajnie ale nic nie jest idealne, cały front kiwa mi się lekko na prawo i lewo ( Dobrze że nie góra, dół. ).

Testy bojowe - Hop - up ustawiony, bateria naładowana, cel namierzony i strzał! Miękki spust, bardzo dobrze działa, głośna praca gearboxa poszła w ruch i wyleciała kulka. zasięg około 75 - 60 metrów z lekkim wiatrem. Bardzo lekka replika bo jak podaje wolf armouries niecałe 2,5 kg. Nie byłem z moją brzydulą na żadnej strzelance większej, ale na małej ( czyt. 2 vs. 2 ). Działała całkiem dobrze.

Podsumowując - Ślicznotka z wadą, w postaci przezroczystego body i kiwającego się frontu. Głośne to to jest. Podsumowując to w plusach i minusach.

Plusy

+ Ładne!

+ Godne śmiesznej ceny.

+ Lekkie!

Minusy

- Kiwający się lekko front.

- Głośny gearbox.

Jak widać plusy zwyciężyły, albo to ja wygrałem w loteri chińskich taiwańczyków! :icon_biggrin:.