Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Laser - Allegro

Recommended Posts

Posted

Bawiłem się tym ustrojstwem. Laser w nocy ma naprawdę fenomenalny zasięg. Plamkę obserwowałem przez lunetę jakieś 200-250m od mojego okna, z którego świeciłem laserem (na większe odległosci nie mogłem zestroić celownika z lunetą). W dzień oczywiście nie spełnia swojej roli, choc na upartego przez lunetę dałoby się pewnie dostrzec plamkę na klkunastu, może kilkudziesięciu metrach.

Posted

W sumie jak to jest taki zwykły laser z rynku :) tylko, że przerobiony z tym włącznikiem to plamka się powiększa wraz z odległością i może dlatego dobrze tak widać ;) ale za 25 zeta chyba sie opłaca :)

Pozdro!!!

Posted

Mam taki laserek, rzeczywiscie zasieg niesamowity. W nocy na sasiednich wierzowcach (200-300m ode mnie) widze plamke - bez lunety :D - na tyle sie zwieksza przy odleglosci.

pzdr 8)

Posted

Również mam ten laserek i zasięg ma fajny jednak minusem wielkim jest to, że promień nie biegnie przez środek obudowy, więc wykalibrowanie tego lasera to istna udręka :(

Posted

baterie do niego to 3 guziki L1154, zobacz sobie ile kosztują raczej niedrogo - mi się na razie nie wyczerpały ale raczej mało używany był jak dotąd... (przydatność w ciemnych pomieszczeniach raczej)

pzdr 8)

Posted

Hmmm, ja kupiłem mój celownik wraz z shotgunem z allegro. Jego montaż pasował idealnie do żłobień na montaż na moim USP (takich samych jak na Glocku 17 zdaje się). Niestety ten typ montażu z linka zdaje się być inny.

Posted
Niestety ten typ montażu z linka zdaje się być inny.

Hmmm.... Rzeczywiście 8) moze ta szyna jest taka mała :)

ale zawsze mozna cos wymyslic :)

• 1 month later...
Posted

kurdę... ja się zastanawiałem nad panamareczkową "Berettą" - właśnie dlatego że ma ten cały montaż (nie wiem jak się to fachowo nazywa, chodzi mi o tą całą "ramę" montowaną na lufie), który można by podczepić do socoma TM... a na górze zainstalować prawdziwy kolimatorek... tylko sęk w tym że nie wiem czy ten cały montaż będzie do tego socoma pasować...

chodzi mi o ten magiczny sprzęt:

http://www.airsoftguns.istore.pl/sklep,128...n,143475,0.html

ewentualnie coś co on nazywa glockiem 17

http://www.airsoftguns.pl/produkty/combat/glock_17.htm

co o tym sądzicie?

• 2 weeks later...
Posted

Uwazam że trochę zbyt optymistycznie podchodzisz do mozliwości zamontowania tego czegoś na socomie...Widziałem ten sprzęt tzn berette z airsoftguns.pl w sklepie z militariami blisko mnie i nie wygląda żeby pasowało to do czegos nawet niezbyt pasuje do tej beretty :P

• 4 weeks later...
Posted

Widzialem takie laserki te z allegro, co do broni montują. Ja Sobie zrobiłem z takiego zwyklego wskaźnika laserowego za 6 zł. Zrobilem przełącznik, pomalowalem i zalozylem do Hardballera :)

Jest tylko jedne problem z takimi rzeczami. Jeśli nie masz szyny to muszisz to sam montować. I trza mieć regulacje. Bo przyklejanie takiego laserka zupelnie mija sie z celem. Lekki przesuniecie i na 10m mamy przesuniecie okolo 0,5 w jakaś strone, jak nie lepiej. Ja obecnie kombinuje coś z pierscieniami montażowymi, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.