bamper12 Posted July 21, 2010 Report Posted July 21, 2010 Witam. Mam ten kolimator. No i dzisiaj pojawił się problem. :wink: Gdy poruszałem trochę mocno repliką, w kolimatorze coś zaczęło stukać. :strach: Patrze a w środku lata te "szkiełko zółte" od przodu kolimatora. Teraz proste pytanie: Ma ktoś przepis aby to naprawić?? Czy leci to do kosza :roll: :poddanie: ??? Proszę tylko nie piszcie mi tu zdań typu, mogłeś dołożyć i kupić lepszy "bla bla bla" Ten kolimator miałem okazje kupić tanio- teraz chyba już wiem czemu :wink: Jeżeli pomyliłem dział to proszę moderatora o przeniesienie- z góry dzięki ;-) Pzdr. Quote
lukira Posted July 21, 2010 Report Posted July 21, 2010 Sprawdź czy żadnego szkiełka nie da się odkręcić, tak jak to ma miejsce w lunetach ;) Quote
bamper12 Posted July 22, 2010 Author Report Posted July 22, 2010 Wydaje mi się, że da się odkręcić z obu stron. Od zewnątrz widać w środku gwinty. Tylko teraz czym to odkręcić?? Ma ktoś pomysł?? Może ktoś już się w takie coś bawił :wink:? Quote
Nerpa Posted July 23, 2010 Report Posted July 23, 2010 Nie chcę mi się szukać, ale wpisz sobie w wyszukiwarkę: aimpoint i zaznacz opcję wyszukiwanie tylko w tytułach tematów. Będzie taki co ma minimum 2 strony i tam ktoś miał problem z odkręceniem. Quote
Recommended Posts