Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam pytanie dot. kompatybilności frontu JG z górnym body G&P (chodzi mi o części serii "M"). Prosiłbym o jakiekolwiek instrukcje, co do zmiany frontu.

Jeszcze jedno. Czy to samo tyczy się też kolby stałej JG. I czy można bezinwazyjnie zmienić kolbę taktyczną w m4 na kolbę stałą.

Posted

Mało precyzyjnie się wyrażasz na temat części o jakie Ci chodzi. Z tą kompatybilnością jest tak, że czasem pasują, a czasem prawie pasują. Nie wydaje mi się żeby to od G&P zależało. Raczej od rozmiaru osławionej miski ryżu. TU możesz sobie poczytać co ja musiałem zrobić żeby front GFC pasował. Z kolei kumplowi front Boyi pasował jak ulał (to samo, tylko z inną nalepką). Z kolbą nie powinieneś mieć żadnych problemów. W tym przypadku to kwestia śruby mocującej, a śrubę o właściwym rozmiarze wykonać znacznie prościej.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Witam. Panowie mam takie pytanie. Posiadam m4a1 właśnie z G&P i szykuje się do kupna nowej baterii do kolby SF z Sanyo. Replika ma do 420 fps i użytkowałem ją na 8,4v baterii z G&P a teraz zastanawiam się czy wziąć 9,6 czy może 8,4 z Sanyo Co byście polecili? 9,6 czy 8,4?

Zastanawiam się nad tymi dwoma pakietami:

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=455

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3129

Edited by maniek212213
Posted

hmm to coś średniawo Panowie - asgshop daje do 430 tylko na sprężynie M120 - liczyłem na te 450 fps, z preclufa i BU ...

AnR co zrobiłeś, że nic nie zrobiłeś na masz tyle tylko na sprężynie i precce ?

Posted

Słyszałem, że przykleił wyżutą gume do żucia do głowicy tłoka, co znakomicie uszczelniło cały układ i kulki osiągały nawet 466,6 fps'a !

A na poważnie- 1. nie ten temat na tuning, 2. Taki wynik jest jak najbardziej osiągalny:

-komora king arms

-dobrze dopasowane o-ringi na głowicach

-dopasowanie odpowiedniej dyszy do komory i gumki hop-up

-np. dystanser H

-podkładkowanie na głowicy tłoka i prowadnicy sprężyny

-ciasna prec lufa i dobre kulki

Posted

Eeeeeeee... Nie wiem co zrobiłem, umiem składać chyba. :roll:

Ja tam mam wszystko na stocku, tylko komora KA z gumką systemy i dystanserem chyba z wkładu od długopisu oraz precke systemy. Z Bu bym miał coś kolo 475 fps, składałem raz taki zestaw.

Posted

Jak najbardziej, ale trzeba więcej się pobawić w dopasowanie dyszy + kilometry taśmy teflonowej (mam na myśli komore GnP z niebieskimi pokrętłami).

A o magicznych poldka już się przekonałem :mrgreen: