Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli już o przypadłościach mowa - ktoś z Was niwelował luzy uppera?

Nom, ja. Miałem składaka - góra była od M16A2 i to w starej wersji ("zamknięta" klapka), a dół chyba bardziej współczesny od M4, przez co spasowanie było bardzo słabe jak na G&P. W każdym razie dziura w górnym uchu była za duża.

Przedni pin owinąłem taśmą teflonową, wsadziłem w górne ucho i zalałem cyjanoakrylem. Pomogło może nie w 100%, ale zdecydowanie w dużym stopniu.

Posted

Panowie,

co możecie powiedzieć o tej M-ce http://b2b.spechurt.pl/product_info.php?products_id=2061&name=G&P_-_USMC_M4A1_Fixed_Stock_-_GP282 wszystkie tańsze modele bez RIS-ów i bajerów wywiało ze sklepów a ta się ostała?

Do wczoraj w opisie repliki była informacja że wyrabia w stoku 330-360 fps-ów, dzisiaj jest że 380 a w ASGShopie mają M-ki G&P z 400 fps-ami?

I jeszcze druga sprawa, pilnie szukam karabinka dla siebie i jestem już zdecydowany na coś ze stajni G&P (rozważałem jeszcze KWA ale trochę za drogie w Polskiej dystrybucji poza tym zależy mi na ładnum wyglądzie ;)). W tej M-ce nie pasuje mi tylko ta retro kolba którą najchętniej wymieniłbym na coś składanego. Pytanie tylko czy się da..., i ewentualnie jaki elementy trzeba kupić..., oczywiście poza sama kolbą? Nigdzie nie znalazłem informacji na temat mocowania kolby stałej!

Posted

Potrzebna Ci kolba, prowadnica kolby i śrubka (powinna być dołączona do prowadnicy) plus bodajże też podkładka pod prowadnicę lub zamiast niej lepiej ucho zawieszenia (i tak się przyda, więc czy trzeba czy nie - kup).

Posted

Czyli kupuję zestaw prowadnicy kolby i sprawa załatwiona? A co z gwintem..., jest uniwersalny? No i jeszcze zostaje sprawa kabelka, rozumie że "puszczam" go wewnątrz prowadnicy? Napiszcie coś o tej replice z linku!

Posted

Bez kitu, piszesz że zależy Ci na wyglądzie a potem kupujesz korpus z lipnymi oznaczeniami, jak nie przymierzając w Specnie :D, ale co się komu podoba.

Prowadnicę kolby przykręcasz nie do korpusu, ale do gearboxa taką długą śrubą z podkładką (będzie w zestawie).

ten film traktuje o czymś zupełnie innym, ale widać jak kolba się trzyma. Jedyne na co trzeba uważać, to że "mufa" stabilizująca prowadnicę ma dwie różne długości w aegach i może być potrzeba kupić śrubę dłuższą/krótszą (sam tak miałem w 416Boya).

Posted

Na razie nie kupuję tylko zbieram informacje stąd moje pytania do szanownych kolegów ;). Aktualnie nie ma nic z G&P w Polskich sklepach tzn. nic w moim budżecie czyli tak max do 1350 PLN-ów. A które M-ki z G&P maja poprawne oznaczenia? Mile widziane też opcja lokalizacji baterii z przodu, tzn. w przednim chwycie.

Posted (edited)

Jeśli już o przypadłościach mowa - ktoś z Was niwelował luzy uppera?

Trochę późno, ale zawsze coś. Jeśli masz replikę z nowszych serii (w moim przypadku 2010+) to mblock powinien pomóc. Mi przez to, że teraz przedni pin ciaśniej wchodzi i siedzi, zniknęły także luzy :icon_smile:

@Up, te, które mają oznaczenia COLT albo FN Herstal na pewno są zgodne.

Edited by WszystkoZajęte
Posted

Nie jest. Miałeś napisane wyżej-Colt, Bushmaster, FN Herstal, Vltor, Daniel Defense, Stag, to są oznaczenia producentów broni palnej. Żadna jednostka, taka jak marines, seals, marsoc, nie "oznacza" użytkowanej broni swoim logo, te wszystkie skullfrogi, zombikilery, wrony z dopisem usmc-to lipa.

Posted

Trochę późno, ale zawsze coś. Jeśli masz replikę z nowszych serii (w moim przypadku 2010+) to mblock powinien pomóc. Mi przez to, że teraz przedni pin ciaśniej wchodzi i siedzi, zniknęły także luzy :icon_smile:

Dziękuję, spróbuję. :)

Posted (edited)

Mam G&P RAPID FIRE 2 ( to ta wersja z tlumikiem gdzie w srodku ma przedluzke lufy wewnetrznej) czy ktos sie orientuje czy da sie wyciagnac ta lufe z tłumika ? Nie moge zlokalizowac jak to jest tam zamocowane czy na klej czy jakos inaczej. Chcialem zamontowac precyzyjna lufe z promyka 363 i chyba bedzie za dluga troche czy mozna ja przyciac ? Jak tak to gdzie to najlepiej wykonwac. Hm chyba ze jest jakas nie duza przedluzka lufy zewnetrznej zeby nie docinac precki :)

Edited by Daniels84
Posted

Panowie pękło mi body od mojej m4 g&p i mam jedno pytanko. Czy jest body innej firmy do której pasuje gearbox i wszystkie inne pierdoły od g&p?

Pozdrawiam.

Posted (edited)

Planuje kupić G%P M4A1 Ras i w związku z tym mam pytanie co do samych replik G&P jakie magi do nich podchodzą? czy boyowskie low capy dają rade? i jak z ogólną wytrzymałością stockowego karabinu? planuje zmienić tylko gumkę na systeme i przez jakiś czas pośmigać na stocku.

Edited by Ardici
Posted

Planuje kupić G%P M4A1 Ras i w związku z tym mam pytanie co do samych replik G&P jakie magi do nich podchodzą? czy boyowskie low capy dają rade? i jak z ogólną wytrzymałością stockowego karabinu? planuje zmienić tylko gumkę na systeme i przez jakiś czas pośmigać na stocku.

Low Capy BOYI (z azteko, ich rebrand także) podchodzą i podają aż miło.

Ogólna wytrzymałość bardzo dobra. Do gumki dorzuciłbym ewentualnie inny tłok. W mojej replice niestety padł - urwało mu ostatni ząb z kawałkiem tłoka :D

Posted (edited)

Tłok to duży koszt? chce kupić z asgshopa bo znajomi tam kupowali i sobie chwalą już kij w te paręnaście zł więcej przy takiej replice oczekuje że zrobi ją ktoś ogarnięty chce kupić dokładnie ten model:

http://asgshop.pl/sk...ukt.php?id=4882

ktoś może coś o nim powiedzieć? jest tak samo wykonany jak reszta replik od G&P?

Edited by Marrtinez
  • 1 month later...
Posted

W środku wymienisz WSZYSTKO, łącznie ze szkieletem GB. Polecam temat "mit długiej lufy" na forum. Jak Ci się wygląd podoba i chciałbyś taką snajpę to bierz, choć mnie te oznaczenia z żabą odstręczają.