Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panowie nie moge odkrecic delta rina w mojej emce. Macie jakiś sposob? Probowalem juz imadlem i kluczem francuskim, dawalem wd-40.Prawie wszystkie zęby juz zdarlem a to ani drgnie.

Posted

Kup klucz do tarcz szlifierki kątowej i spróbuj. Jeśli zbyt mocno pozdzierałeś zęby to może być dramat, imadło, płaski śrubsztak z szerokim grotem/przecinak i gumowy młotek wróżę.

Posted

Dzieki za odpowiedz Panowie. Jutro idzie palnik i imadlo w ruch. Ale mam kolejny problem, mój brat wzial sie za rozbieranie tego i tak krecił, że az peklo body przy pinie w gornym body. Patrze co to za materiał, wydaje sie, ze jest to odlew i moje pytanie jest nastepujace, czy da sie to zespawac? Moze to aluminium?

Pozdrawiam

Posted (edited)

Ja nie tylko we internetach widział, widziałem nawet na żywo spawane body i to nie G&P ale badziewie KWA. Dać się da, dobry majster zrobi, kwestia ile to będzie kosztowało i ile czasu zajmie ogarnięcie tematu, czas też kosztuje :icon_wink:.

Edited by Nath
Posted

Właśnie bede zamawial to górne body z asgshop-u. Ale kolejne pytanie kupiłem ten oto front http://www.airsoftarmory.pl/pl/p/Core-szyna-ris-MK18-11-cali-/550, wszystko ok tylko pierscien stabilizujacy lufe nie wkreca się do końca, tak jakby inny gwint był. I teraz moje pytanie, czy g&p ma inne gwinty? Czy co bardziej prawdopodobne gwint na body sie po prostu wyrobił, bo patrząc na pierscien od srodka po paru próbach to farba w nim sie zdarla, jakby gwint sie próbował zerwać. Nowe body powinno pomóc?

Posted

Wybacz Nath, ale na 52 stronie sie poddalem, a okazało się, że rozwiazanie jest bliżej. Czyli z tego co koledzy pisali, to trzeba przegwintowac grint od body, zgadza sie?

Pozdrawiam.

Posted

Dlatego najlepiej czytac takie tasiemce od końca ;). Możesz dać korpus do przegwintowania, moim zdaniem lepiej rozebrać deltaring i przerabioać tą metalową koronkę, bo to można zrobić w domu.

Posted (edited)

No masz, umknął mej uwadze. Dziękuję bardzo! W każdym razie w piwnicy znalazłem jakiś stary, niemiecki klucz Topex Heavy Duty 14" i poszło. Stary, bo stary. Trochę go pozdzierało (a delta ring nic), ale dał radę. Teraz mogę się cieszyć normalnym montażem granatnika, nową lufą i nie martwić, że mi się dziadostwo zsunie :icon_biggrin:

Edited by Marrtinez
Posted

Doszedł upper, ale heh niestety jest starego typu i nie pasuje do dolnego body. w pierwszej chwili chcialem go odeslac, ale za chwile wpadlem na pomysl zeby wydrazyc otwory w dolnym body na te dwa male bolce stabilizujace góre, zobaczymy jutro jak to wyjdzie. Bo front pasuje do tego body bez gwintowania.

• 1 month later...
Posted (edited)

Witam,

Postanowiłem nie otwierać nowego tematu ponieważ moje pytanie dotyczy właśnie Emek z firmy G&P

Kilka lat temu bawiłem się/grałem w ASG. W tamtym czasu z powodu niskich funduszy inwestowalem tylko w chinole ( G36 JG, M249 P&J)

Chce wrócic do tego wspaniałego sportu i po wstępnych poszukiwaniach padło właśnie na G&P a konkretnie na sklep asgshop ,który ma w ofercie kilka modeli w przedziałach 1100 - 1800 zł.

Na replike chciałbym przeznaczyc maks 2000 zł. Czy ślepo kupować G&P czy sa moze inni producenci/repliki godne uwagi ?

Pozdrawiam

Edited by Zerahat
Posted

KWA=łatwiejszy tuning do 500+, G&P lepszy wygląd. Przeczytaj ostatnie 5-7 stron tego tematu, ciągle i ciągle i ciągle wałkujemy w nich najczęstsze przypadłości G&P. Zdecydować musisz sam.

Posted

KWA również warte uwagi, zobacz sobie ich ofertę.

Dzieki za odpowiedz.

Czy jakis sklep (godny polecenia) ma w ofercie repliki KWA ? ( w ashshopie sa tylko 3 modele)

Pozdrawiam