Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

na śląsku do cqb wchodzą repliki max 350 fps, :P

tak przynajmniej jest organizowanych 99% strzelanek (ten 1% to org który ma mocną replikę i robi strzelanki czysto pod swoją "miotłę")

Edited by rain777
Posted

Witam,

mam pytanko jakie opinie są aktualnie o magazynkach G&P, ponieważ przyszedł dziś do mnie karabin tej firmy i po oddaniu kilku strzałów magazynek nie podawał kulek, tak sądzę zastanawiając się jednocześnie co innego mogło nawalić. Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Posted (edited)

Do G&P są dodawane Mid-Capy, które wymagają specjalnego traktowania.

Przy pierwszym użyciu trzeba psiknąć troszkę oleju sylikonowego, potem załadować ok 10 kulek, wywalić je z maga, pskinąć kropelkę, załadować ok 20 kulek, wywalić itd powtarzać zwiększając ilość kulek o ok 10 aż do zapełnienia maga. Poza tym żeby midy dobrze podawały, to co jakiśczas trzeba je rozebrać, przeczyścić, nasmarowaći złożyć.

Edited by Gallain
  • 3 weeks later...
Posted

Czy w replikach m4 G&P gwint na który nakręca się DeltaRing jest identyczny jak u innych producentów? Pytam bowiem mam problem z zamontowaniem konwersji URX od VFC a nie posiadam obecnie innej repliki M4 do porównania.

Posted (edited)

On pyta o ten gwint z korpusu. Pasują do g&p tylko konwersje z g&p lub king arms.

Dzięki... smutne wieści ale to sporo tłumaczy ;)

Edited by Yeneth
Posted

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak? To tego chińskiego Daniela nie nakręciłem, nie pasuje! Niemożliwe! Przyśniło mi się, że go mam!

http://i18.photobucket.com/albums/b118/anouaar/customgun2.jpg?t=1293145769

Ponawiam pytanie, w czym problem?

Problem sprawił gwint w body G&P - pierścień montażowy od URXa VFC nie wchodzi na niego.

Aby ograniczyć dywagacje i przypuszczenia:

- testowane były 2 pierścienie z 2 identycznych zestawów VFC

- body G&P jest nowe, gwint nie jest wyrobiony

- konwersje URX bez problemu pasują do body G&G i VFC

Posted

Za mała średnica czy różnice gwintów? Jeśli różnice gwintów masz dwie opcje.

a) Zedrzeć gwint z body

b) Zedrzeć gwint z delta ringa

Wtedy powinieneś przy użyciu The Force i żabki nakręcić.

Posted

A ja mam pytanie związane ze spasowaniem części : czy w waszych eMkach G&P zauważyliście dość duże luzy na osłonie lufy? Używałem głównie RISów, ale jak ostatnio przełożyłem zwykłe plastikowe okładki, to zauważyłem, że mogę nimi "dość mocno" poruszać w kółko.

Zalezy mi na bardzo szybkiej odpowiedzi.

Z góry dziękuję

Posted

A ja mam pytanie związane ze spasowaniem części : czy w waszych eMkach G&P zauważyliście dość duże luzy na osłonie lufy? Używałem głównie RISów, ale jak ostatnio przełożyłem zwykłe plastikowe okładki, to zauważyłem, że mogę nimi "dość mocno" poruszać w kółko.

Zalezy mi na bardzo szybkiej odpowiedzi.

Z góry dziękuję

U mnie też luźno się obracają.

Posted

A to kółko metalowe przy muszce, co trzyma osłony lufy też ma być w miarę luźne, czy mam się bawić w przykręcanie tego?

U mnie jest lekko luźne, zresztą nie bardzo wiem jak chcesz to przykręcić... w mojej replice nie bardzo jest taka możliwość!

• 2 weeks later...
Guest Aztek_PL
Posted

Nie martw się. U mnie też lata. Ta przestrzeń jest dwa razy większa niż to kółko. Będę próbował to wyeliminować. Może taśma izolacyjna z obu stron dla wyciszenia?

Posted (edited)

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4146 - znalazłem taki oto karabinek. Nie znam się kompletnie na emkach, na g&p również. Tak więc: czy ktoś ma może ten model zna jego wady, zalety ( nad konkurencją) ( poza tymi w opisie repliki)? Albo zna ogólne plusy/minusy emek od gp. Ewentualnie jaki jest inny optymalny wybór w tej cenie? Nie interesują mnie teksty: dołóż 437539476943576495 zlotych wiecej i kup (...).

aa. i co byloby lepszym wyborem: zwykła batka 8.4 czy lipo 7.4?

Edited by ku_charz
Posted

Nie po to polecono ci ten temat, abyś zrobił perfidnie kopiuj / wklej tylko żebyś poczytał sobie!

54 strony samej wiedzy - miłego czytania! A jak ci się nie chce to twój problem

Posted

Przecież cały ten temat (a przynajmniej jego większość) jest o tym modelu! Co konkretnie chcesz wiedzieć o tej emce? Bo wnętrzności (o ile mowa o wersji bez tunningu) są te same co w innych a więc opisane w tym temacie już nie raz. Zalety i wady (plusy i minusy) ma również te same co inne modele tu wymienione. Czego więcej Ci potrzeba? Co do baterii: przeczytaj temat o bateriach li-po i wtedy zadaj konkretne pytanie podając konkretne pakiety do porównania (chociaż ja i tak polecałbym li-po).