SzK Posted July 18, 2010 Report Posted July 18, 2010 Cześć! Chodzi mi głównie o różnice w/w wymienionych replik (zasięg, żywotność, celność itp.) Gdzieś mi się obiło o uszy, że ta normalna wersja (nie steel&wood)cześći metalowe posiada z jakiegoś gorszego metalu, czy coś takiego. Jeśli jestem w błędzie wyprowadzcie mnie z niego. P.S. Skorzystałem z wyszukiwarki. Quote
lukira Posted July 27, 2010 Report Posted July 27, 2010 GB jest dokłądnie ten sam. Jedynie body ma z gorszego materiału. S&W posiada ze stali, natomiast zwykła z jakiegoś zwykłego metalu. I tu by się jakiś fachowiec od materiałoznastwa mógł wypowiedzieć :D Quote
zubol Posted October 16, 2010 Report Posted October 16, 2010 S&W ma wzmocnione części gearboxa które spokojnie na stocku wytrzymają m110 ( u mnie ok 20tyś przebiegu na takim springu i 0 zużycia) lub nawet m120 i oczywiście zapewnią znacznie większą żywotność. części wzmocnione względem tańszej wersji : - Łożyskowana prowadnica sprężyny - Łożyskowana, aluminiowa głowica tłoka - Mosiężna głowica cylindra - Wzmocniona uszczelniona dysza - Wzmocniony teflonowy cylinder - Zębatki z czterema zębami przeciwpowrotnymi Jeśli chodzi o materiał to z tego co wiem w zwykłym slr jest to zniesławiony ZnAl . Nie wiem jaki rodzaj stali jest w S&W ale jest naprawdę solidny i b.wytrzymały tak samo drewno której jest świetnej jakości . Porównywałem obie repliki ( S&W mój a zwykły kolegi ) i różnica jest ogromna , praktycznie 2 inne repliki . Quote
kirs Posted November 8, 2010 Report Posted November 8, 2010 witam, aktualnie mam slr105-a1, a mam zamiar kupić jeszcze selera steel para (SW ze składaną kolbą) Z tego wynika, że GB będę mógł przekładać bez problemu? pozdrawiam kirs Quote
zubol Posted November 12, 2010 Report Posted November 12, 2010 gb w obu przypadkach to v3 więc wejść na pewno wejdzie bo korpusy są te same , tylko może być problem z okablowaniem bo wersja ze składaną kolbą ma baterie pod deklem , ale to pewnie będzie kwestia jakiejś przejściówki czy drobniejszego pokombinowania Quote
senkuPH Posted September 25, 2011 Report Posted September 25, 2011 Nie wiem, czy nadal tak jest, ale podstawa szczerbinki w zwykłym SLRrze była zrobiona z plastiku kiedyś. Przynajmniej było tak, kiedy jeszcze ja " bawiłem się Kałachami ". Quote
Recommended Posts