Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

No i zabawna sytuacja. Kupiłem tego emaga i mi się nie chce zakleszczyć w komorze i można go wyjąć bez wciskania przycisku. Siedzi dość ciasno, ale i tak jest strach, że może wylecieć.

Muszę jeszcze jednak chyba zakupić oryginalnego Pmaga i zobaczyć, ponieważ te ACMowskie nie pasowały, ale może oryginalny będzie.

Powiem, że nie wiem dlaczego, normalne magi Boja do M4 pasują idealnie, lekko na boki się chleboczą, ale to w żaden sposób nie przeszkadza, siedzą pewnie.

Chodź na dłuższą metę, wydaje mi się, że i oryginalny P i E nie wchodzą, bo coś z komorą maga jest, może gdzieś podpiłować wejście w magazynku. albo coś?

Edited by kfercik
  • 1 month later...
Posted

Chce je zamówić jako alternatywę dla PMAG do HK 416. Intersuje mnie jak podają - używam G&G, czy dadzą się rozebrać - jak wygląda sprawa z czyszczeniem, czy nie wypadają ze standardowych ładownic m4 itp.

Posted

Jedyną opcją rozebrania Emagów jest wyjęcie sprężyny, ale na kulkach G&G nie uraczyłem zacinki. Nie zaważyłem żeby wypadały z ładownic - używam MCR AO i pewnie siedzą nawet bez zabezpieczania gumkami.

Posted (edited)

Podają dobrze (kulasy G&G 0.25). Mam EMAGa tylko MC.

W standardowych ładownicach nie trzymałem, więc się nie wypowiem.

Dają się rozebrać jak normalny magazynek od Boja. Wyciągasz wnętrze, odkręcasz multum śrubek i otwierasz, potem problem z wsunięciem wnętrza do skorupy, ponieważ atrapy nabojów i szkiełka są luźne, ale da się.

Wszystko co napisałem wyżej odnosi się do MidCapa. Jeśli pomoże, to proszę ;)

Edited by kfercik
Posted (edited)

Kupiłem jakiegoś ACMowskiego PMaga z TG i bez piłowania nie wchodził do HK416 ani do M4 - nota bene magazynek totalny syf. Orginalny P ECO bez piłownia wchodzi do M4 ale nie do HK416. W obu przypadkach przednia ścianka musi być starta na płask.

Chcę mieć w miarę uniwersalne magi do HK i do eMki, ciekawe czy te Emagi bedą odpowiedzią na to.

Edited by axelrybaczewski
korekta. NO TABENE doprowadziło do oplucia monitora.
  • 3 weeks later...
Posted

Jaka jest tak naprawdę różnica między pmag a emag magpula? Przymierzam sie do zakupu i poza chropowatą fakturą w pmag nie widze różnicy. Podobno emagi lepiej się wpasowują w tavora i inne repliki a pmag raczej wylacznie detykowane do M4/M16 i HK416. Proszę o odp i wskazanie gdzie dorwę pmag lub emaga poniżej 100 zl za sztukę. Pozdr

Posted

Oki dzięki, faktycznie były bo nie ma już dostępnych :) A jest jakaś różnica w sensie niezawodności. Na militaria.pl są dostępne emagi o zgrozo za 120 zł i są nawet droższe od pmag'ów.

Posted

EMAGi mają również lekko chropowatą fakturę, są wykonane z tych samych elementów (cała buda), tylko nie mają tych żebrowań. To chyba jedyna różnica. Mają zaślepkę z napisem (o zgrozo!) PMAG :)